charovna2017

обновена 6:01 AM EEST, May 27, 2020

Поповският отбор отива на национално състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

  • Публикувано в Попово

11

В гр. Търговище се проведе областният кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”.

В него взеха участие три отбора:  ОУ „Л. Каравелов“-гр. Попово с преподавател Венера Петрова, I ОУ „Хр. Ботев“ –Търговище с преподаватели Адриана Кирилова и Павел Велиславов, и   СУ „В. Левски“ - гр. Опака с преподавател Антоанета Димитрова. Всеки отбор се състоеше от по четирима състезатели  - ученици в шести и седми клас.

Състезанието включваше проверка на теоретичните знания на децата чрез решаване на тест, както и на уменията и навиците им за защита посредством състезателни игри и решаване на казуси.

Победител в крайното класиране стана отборът на  ОУ„Л.  Каравелов” - гр. Попово, който повтори успехите си в областното състезание от последните няколко години. Второто място в надпреварата завоюва отборът на I ОУ „Хр. Ботев“ в гр. Търговище, а трети останаха децата от СУ „В. Левски“ – гр. Опака.

Участниците в областното първенство получиха почетни грамоти, медали и предметни награди, които им бяха връчени от директора на РД „ПБЗН“-Търговище комисар Стефан Стефанов.  Предметните награди са осигурени от Клуба по пожароприложен спорт „Мисионис“-Търговище и от спонсори.

Отборът от гр. Попово ще представи област Търговище на тазгодишното национално състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе в края на м. юни в гр. Стара Загора.