обновена 4:14 PM EET, Jan 15, 2021

EUROPASS сертификати за ученици от поповската гимназия по лека промишленост

  • Публикувано в Попово

1406191

За втора поредна година областният управител Митко Стайков връчи EUROPASS сертификати на ученици от Професионалната гимназия по техника и лека промишленост – гр.Попово за успешно преминала практика по програма „Еразъм+“.

Събитието се проведе в пресцентъра на Областна администрация Търговище по покана на директора на училището Каролина Маркова.


Група ученици от професия „Моделиер – технолог “, специалност „Моден дизайн“ и „Техник на компютърни системи“, специалност „Компютърна техника и технологии” са преминали обучителни практики в Севиля, Испания. Те са участвали в реализирането на целия процес от създаване и изработване на фламенко рокля, направени са проекти на сайтове, работено е със системата CAD-CAM. По този начин учениците са надградили своите теоретически знания, практически умения, усвоили са и други ключови професионални компетентности, които ще им бъдат в полза занапред

EUROPASS сертификатите са с кредити в професионалното образование. 
„Вие показвате едно много високо ниво на развитие в професионалното образование. Поздравявам Ви, Вас като екип, и Вас, учениците, защото за поредна година връчваме сертификати по програма“Еразъм+“. Пожелавам Ви в бъдеще да участвате в още много проекти и да придобиете полезни знания и имения, които да Ви бъдат в полза за бъдещата реализация “, заяви Стайков.