charovna2017

обновена 5:08 AM EEST, May 24, 2020

В Попово се провежда конкурс за иновативни практики „Марина Димитрова”

  • Публикувано в Попово

1007191Областният управител Митко Стайков бе официален гост на IV конкурс за иновативни и добри практики „Марина Димитрова”.

Конкурсът се организира от Основно училище „Любен Каравелов” – Попово и Регионално управление на образованието – Търговище, като целта му е да провокира учителите да мислят позитивно и творчески за новите технологии, прилагани в учебно-възпитателния процес.

Сред гостите на събитието бяха още инж. Милена Божанова – зам.-кмет на Община Попово, Елка Станчева – началник на РУО – Търговище, Маргарита Димитрова от семейството на Марина Димитрова, експерти от РУО, директори и учители от област Търговище.

Митко Стайков приветства организаторите и участниците в тазгодишното издание на конкурса, като акцентира, че днес образованието е приоритет на национално равнище.

Началото на конкурса за иновации и добри практики, организиран от ОУ „Л. Каравелов” в Попово, е поставено през 2013 г. под надслова „Нашата иновативна практика”. От третото му издание, по решение на педагогическия съвет, носи името на дългогодишния директор на училището Марина Димитрова, която инициира провеждането на форума, като провокира учителите да подхождат творчески към образователната система. Тази година жури на конкурса са: проф. д.п.н Николай Колишев – преподавател в Департамент за информация, квалификация и продължаващо образование – Варна, Стефан Станчева – началник отдел към РУО – Търговище, Мария Вълчева – ст. експерт към РУО – Търговище.

„Конкурсът е опит да се покаже, че в нашите училища работят учители, които имат усет за тази възрожденска мисия; имат желание за творчество; имат нужда да покажат пред колегите и обществеността своите постижения и да научат нещо ново от практиката на колегите си”, сподели директорът на училището-организатор на проявата Светослав Минчев и пожела успех на всички участници - учители от област Търговище, преподаващи на деца и младежи от 1 до 12 клас.