charovna2017

обновена 4:02 PM EET, Jan 17, 2020

Лятно фолклорно училище в Попово

  • Публикувано в Попово

new 10172

От днес до неделя Попово домакинства първото Лятно фолклорно училище.

То ще премине под мотото „Да предадем българската народна песен”. Инициативата е с направление песенно изкуство, свързано изцяло с фолклора, като целта е подобряване на гласовите, интонационни и фонетични особености на участниците и предаването на българската народна песен в автентичния й вид.

Проявата е по идея на северняшкия народен певец Петър Кирилов, който заедно с проф. д-р Светла Станилова – преподавател по народно пеене в АМТИИ „Асен Диамандиев” гр. Пловдив, ще бъдат преподаватели във фолклорното училище.


В рамките на три дни записалите се да участват ще разучат песен по преценка на проф. д-р Станилова и ще имат и възможността да подобрят изпълнението на песен от репертоара си.

По време на предвидената по програма среща-разговор с Петър Кирилов участниците ще се запознаят със специфичните особености на Северняшката фолклорна област и характерното звучене на песните от нея.
Всички участници в Лятното фолклорно училище ще покажат наученото и ще изпълнят разучените песни в последния ден на концерт – представяне, по време на който ще им бъдат връчени сертификати за успешно проведените образователни занятия. Домакин на събитието е ОУ „Любен Каравелов“, където ще се проведат както учебните занятия, така и концертът – представяне.

По информация на Местен вестник