обновена 8:50 AM EEST, Jul 7, 2020

Хуманитарна помощ за нуждаещи се семейства в Поповско

  • Публикувано в Попово

67523678 2384106768346767 4055855527349977088 o

Съвместна инициатива на Български червен кръст и Турски червен полумесец в помощ на нуждаещи се семейства е проведе в Поповско, съобщава Местен вестник.

До нея се достига, след като преди около месец, по подаден сигнал на младежката организация на Български червен кръст-Попово, излиза наяве наличието на изключително сериозен хуманитарен проблем. Става въпрос за мъж от с. Долна Кабда, който сам отглежда седемте си деца. Това от своя страна провокира вниманието на представители на организацията на национално и международно ниво и те проявяват интерес да поемат ангажимента да проучат за други подобни случаи на нуждаещи се семейства в община Попово и да им помогнат.


С помощта и съдействието, оказани от кметовете на населени места в общината, с които се е свързал секретарят на Община Попово – Владимир Иванов, са открити още три такива случая на нуждаещи се семейства в селата Светлен, Априлово и Кардам.

Представители на Българския червен кръст и техни колеги от Турския червен полумесец се срещнаха лично с тези хора, за да ги снабдят със средства от първа необходимост. С оглед условията, в които живеят, им бяха дарени почистващи препарати, домакинска посуда, а за децата – различни играчки и консумативи.

В кампанията се включиха шефът на международния отдел на БЧК в България – Генади Григоров и Йозге Имак – представител на Турския червен полумесец, които лично посетиха и помогнаха на живеещите в затруднение хора в община Попово.


По време на акцията доброволците от БЧК и ТЧП се срещнаха със семейство от с. Светлен с 11 деца, изпитващо затруднения и нуждаещо се от хуманитарна помощ, както и с майка от с. Априлово, която сама отглежда шестте си деца.

Представителите на хуманитарните организации влязоха в дома и на семейство от с. Кардам, в което възрастна жена отглежда осемте си внуци.

Снимка: Местен вестник