charovna2017

обновена 10:01 AM EEST, Apr 3, 2020

Пиян шофьор се опита да подкупи катаджии със 100 лева

  • Публикувано в Попово

provkat1 0915

Пиян шофьор се опита да подкупи катаджии.

На 6.08.2019 г., при осъществяване на контрол на пътното движение на пътя между гр. Попово и с. Садина, от екип на РУ-Попово е бил спрян за извършване на проверка 33-годишен водач от с. Студенец, община Лозница, управлявал собствения си лек автомобил „Опел Вектра“ с разградска регистрация, поясняват от пресцентъра на ОД МВР Търговище.

Установено е  по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, че същият управлява автомобила след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,25 промила.

След извършване на теста водачът е хвърлил през отворен прозорец на предна лява врата на служебния автомобил при полицейските служители две банкноти с номинал от по 50 лв. всяка.

Същият незабавно е бил задържан. Извършен е оглед на местопроизшествието. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Търговище.

Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. При извършената проверка е установено също, че той управлява МПС, след като е бил лишен от това право по административен ред с влязло в сила наказателно постановление от 11.04.2018 г. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случая  е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ-Попово по три текста от Наказателния кодекс – по  чл. 304а във връзка с чл. 304, ал. 1 /за даване на подкуп на длъжностно лице, за да не извърши действие по служба/, по чл. 343б, ал. 1 /за управление на МПС с алкохол над 1,2 промила в издишания от водача въздух/, и по чл. 343в, ал. 1/за управление на МПС в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС/.