обновена 11:15 AM EEST, Aug 5, 2020

Назначиха Общинската избирателна комисия в Попово

  • Публикувано в Попово

oik urna trg

С Решение на Централната избирателна комисия от вторник е назначена Общинската избирателна комисия в община Попово за изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г.


След проведените на 15 август консултации, в които са участвали представители на парламентарно представените партии и коалиции и на коалицията, която има членове в Европейския парламент, е постигнато съгласие по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Попово.

На 19 август в ЦИК е внесено писмо от кмета на община Попово с предложение за състава на Общинската избирателна комисия в общината, като са представени и всички изискуеми документи.


Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г., в състав от 13 членове: Председател: Иван Цонев; Зам.-председател: Данчо Николаев; Зам.-председател: Надя Тодорова-Антонова; Секретар: Азизе Мехмедова и Членове: Павлинка Янкова, Пеньо Димитров, Иван Иванов, Галин Дамянов, Дарина Георгиева, Силвия Стоянова, Лъчезар Рачев, Антоанет Атанасов и Таня Стоянова.