обновена 8:25 AM EEST, Aug 3, 2020

Двама пияни шофьори преспаха в поповския арест

  • Публикувано в Попово

reshetki zatvor

Двама пияни зад волана изловиха вчера поповските полицаи.

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс/за управление на МПС с концентрация на алкохол в издишания от водача въздух над 1,2 промила/ по описа на РУ-Попово.  

На 31.10.2019 г. при извършена около 14,35 ч. полицейска проверка в промишлената зона на гр. Попово – в близост до градския стадион, е установено, че 37-годишен правоспособен водач от същия град управлява в посока гр. Търговище лек автомобил „Сузуки Витара“ с търговищка регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,05 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

При извършена на същия ден около 23,20 ч. в гр. Попово полицейска проверка е установено, че 41-годишен правоспособен водач – хърватски гражданин, управлява по ул. „Панайот Хитов" лек автомобил „Нисан Алмера“ с варненска регистрация след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,72 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.