обновена 7:56 AM EEST, Jul 2, 2020

Рисунка на дете от Попово - с отличие от международния конкурс „С очите си видях бедата“

  • Публикувано в Попово

29111922

Рисунка на дете от Попово - с отличие от международния конкурс „С очите си видях бедата“.

На 12.11.2019 г. в сградата на ГД ПБЗН-МВР в столицата се проведе заключителния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата - 2019“. Детските рисунки бяха оценявани от жури, в чийто състав   бяха включени представители на Национална художествена академия, Националния дворец на децата към МОН, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“ в  град София и на ГДПБЗН-МВР . От представените над 460 рисунки бяха класирани 30.

В заключителния етап на международния конкурс област Търговище беше представена с 22 рисунки на деца от различни училища. Една от тях бе отличена от журито с поощрителна награда – рисунката на Ивайла Петрова от школата по изобразително изкуство „Арт Попово“ в гр. Попово. Тя бе отличена във II-ра категория“Деца и ученици от профилирани паралелки, училища и школи по изобразително изкуство“, III-та възрастова група участници в конкурса – от 14 до 18 години.
        

На 5.12.2019 г. от 11 часа в сградата на Националния дворец на децата в гр. София ще се проведе тържествена церемония за награждаване на победителите от националния етап на международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата 2019“. След награждаването на победителите  там ще бъде открита изложба на наградените в конкурса детски творби.

Конкурсът „С очите си видях бедата“ е традиционна превантивна инициатива на ГД“Пожарна безопасност и защита на населението“ в МВР и се осъществява в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Провежда се от 2002 г. насам и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия(EUR-OPA) към Съвета на Европа.