charovna2017

обновена 7:39 AM EEST, Apr 10, 2020

IT специалисти от Попово с награда

  • Публикувано в Попово

ecommerce berlin 1

Двама братя IT специалисти от Попово, Петър и Любомир Христови, са в екипа на компанията, която спечели първото място на изложението за електронна търговия eCommerce Berlin Expo в категория „Най-добра иновация“.

Събитието се провежда всяка година в Берлин и успява да събере над 7 000 посетители, основно представители на високотехнологични компании, малки и средни предприятия и брандове, медии, анализатори, венчър кепитъл инвеститори и др., опериращи в сектора на електронната търговия.

Неразделна част от събитието са престижните награди eCommerce Germany Awards, за които всяка година се състезават предварително селектирани 500 високотехнологични стартъпи и компании от целия свят в 10 категории. В два отделни кръга интернет публиката и жури, съставено от топ професионалисти, определя по 3 финалисти във всяка категория от общо 100 номинирани финалиста.

Тази година в категория " Най-добра иновация " с първо място бе отличен RoboBIZZ - продукт на български екип от програмисти, стоящ зад базираната в София и Лондон компания.

Член на този екип са и братята поповчани - Петър и Любомир Христови. Те живеят и работят в Попово, което не им пречи да бъдат ценни членове на екипа, донесъл този  приз за България.

„В същността си RoboBIZZ представлява усъвършенствана, изцяло автоматизирана система за електронна търговия, управлявана от изкуствен интелект“ – казва Петър Христов.

Иновацията RoboBIZZ заменя изцяло рутинните процеси в електронната търговия и оптимизира разходите, давайки възможност на всеки предприемач, независимо колко е голям, да развива собствен бранд, насочвайки повече средства към дигитален маркетинг и не на последно място - да наблегне на качествено и персонално клиентско обслужване.