обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

В Попово сформират щаб заради коронавируса

  • Публикувано в Попово

popovo nov0515

В Попово създават Щаб за предприемане на мерки против разпространението на  COVID-19.

Той ще контролира и координира изпълнението на мерките от заповедта на кмета на Попово, както и указанията на националния и областния оперативен щаб и Областния медицински съвет.

И на територията на община Попово се въвеждат превантивни мерки като преустановяване пoceщeниятa нa ĸyлтypни мepoпpиятия, в тoвa чиcлo и ĸинa. Забраняват се спopтнитe мepoпpиятия с пyблиĸa, както и пpoвeждaнeтo нa вcяĸaĸви мacoви мepoпpиятия, в ĸoитo yчacтвaт дeцa. Забраняват се всички организирани пътувания на ученици извън територията на община Попово до второ нареждане. Спират се и пазарите в града и селата.

Кметовете и кметските наместници трябва да сигнализират за завърнали се от чужбина хора.

Крути мерки се въвеждат и в детските градини и яслите. Децата със съмнение за заболяване не бива да се допускат в детските заведения. Ограничава се достъпът на външни лица в сградите, а в менюто на децата да се наблегне на тонизиращи напитки – билков чай, мляко, пресни сокове, и цитрусови плодове, е наредил кметът д-р Людмил Веселинов.

До второ нареждане в общинската администрация се преустановява достъпът до служителите и помещенията в сградата, с изключение на Центъра на административни услуги и информация, салона на Дирекция "Местни данъци и такси" и ТСУА, където гражданите да се обслужват при повишени мерки за биологична сигурност. Засилва се и хигиенно-санитарният контрол в сградата на Община Попово и в Центровете за социални услуги. Спират се груповите занятия с потребителите на ЦСРИ Попово.

https://www.docdroid.net/ahiierX/ccf-000033.pdf#page=2

https://www.docdroid.net/ALlbeRM/ccf-000034.pdf#page=2