обновена 12:47 PM EET, Jan 26, 2021

Стартира подготовката за юбилейното издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“

  • Публикувано в Попово

zl oko

Община Попово стартира подготовката по организирането на X-ото юбилейно издание на фестивала за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.

Фестивалът ще се проведе от 8 до 10 октомври 2020 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов, където ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години. Организатор е Община Попово, като негови съорганизатори са: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“ и UVT.

През годините фестивалът израсна и се наложи като един очакван и любим форум на всички, свързани с киното. Утвърди се като място за срещи на хора, идеи и филми, давайки шанс на кинодейците да представят своите постижения и да се запознаят с успехите на колегите си и от други страни.

Изминалото издание на фестивала премина при голям интерес с участието на множество български и чуждестранни филми, с което организаторите осъществиха своята дългогодишна идея той да прерасне в международен.

Статутът за провеждането на фестивала е утвърден от организаторите и съорганизаторите и може да се намери на официалните страници на: Община Попово, Съюза на българските филмови дейци и сайта на кинофестивала, като вече се приемат заявки за участие. Програмата ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции.