обновена 12:47 PM EET, Jan 26, 2021

Трима в поповския арест - хванали ги с наркотици при спецакция

  • Публикувано в Попово

beleznici16

Водач на автомобил и двама негови спътници са задържани в РУ-Попово за притежание на наркотични вещества в хода на проведена специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението и употребата на такива.

За това информират от пресцентъра на МВР в Търговище.

При извършена на 24.04.2020 г. полицейска проверка на входа на с. Медовина, община Попово, на лек автомобил „Меган Сценик“ с търговищка регистрация – собственост и управляван от 34-годишен мъж от гр. Попово, е установено, че същият държи без надлежно разрешение суха зелена тревиста маса с тегло 3,37 грама, която при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

При извършена проверка на пътуващ в същия автомобил 33-годишен мъж от гр. Попово е установено, че той държи у себе си без надлежно разрешително 0,27 грама кристално вещество, което при извършен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин.

За друг пътувал в автомобила мъж – на 23 год., също от гр. Попово, проверката е установила притежание на 2,6 грама тревиста маса без надлежно разрешително, която при извършен полеви наркотест реагира на марихуана.

    

Наркотичните вещества са иззети по надлежния ред. Водачът и спътниците му са задържани в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР, като срока на задържането на 23-годишният мъж впоследствие е удължен до 72 ч с постановление на прокурор.

Образувани са две бързи полицейски производства и едно досъдебно производство  по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на управлението.

    

По време на акцията са проверени 9 МПС и 14 лица.