обновена 12:22 PM EEST, May 12, 2021

Топъл обяд за 90 жители на община Попово

  • Публикувано в Попово

popovonov2 0515

Община Попово ще осигури топъл обяд на 90 жители от град Попово и от населените места в общината, които поради бедност и продължителна социална изолация, в условията на извънредното положение, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

За това съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Целевата програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.“, по която Община Попово кандидатства и бе одобрена, е на Агенция социално подпомагане.
В рамките на 33 работни дни, считано от 01.05.2020 г. до 19.06.2020 г. потребителите, които влизат в състава на посочените в Условията за кандидатстване целеви групи, ще получават храна, която ще бъде пакетирана индивидуално и ще бъде доставяна до адресите на лицата от целевата група.


Звеното „Заведения за социални услуги” към Община Попово и съществуващият Домашен социален патронаж ще предоставят и изпълняват услугата, като те разполагат с нужната информация относно нуждаещите се лица. Това са хора с ниски доходи, под линията на бедност, уязвими лица, в това число и възрастни над 65 години, без доходи или с доходи под линията на бедност, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях, както и лица с трайни увреждания.

Новината е тагната с: община попово жители Топъл обяд