обновена 8:25 AM EEST, Aug 3, 2020

Отличиха директора на ПГСС „Никола Пушкаров“ – Попово с наградата на МОН „Св. Иван Рилски“

  • Публикувано в Попово

pgss popovo1

Петима директори на български училища бяха отличени с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно всяка година се връчва на 11 май.

За това информираха от образователното министерство.

Наградените имат дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование. 

Сред отличените е директорът на Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – Попово, инж. Теменуга Тодорова.

Инж. Теменуга Тодорова още в първите дни на обявеното извънредно положение създаде отлична организация по отношение на внедряването на обучението от разстояние в гимназията, на която е директор.

С проявена креативност тя осигури условия за бързото и лесно създаване на електронно съдържание с подходящи електронни ресурси и продължаване на образователния процес от дистанция. Училището самостоятелно активира локално облачно пространство в Office 365. Чрез приложението MS Teams директорът, заедно с екипа си, организира виртуално училище.

Инж. Теменуга Тодорова получава грамота, придружена от икона на Св. Иван Рилски, и 1000 лева парична награда.