обновена 1:49 PM EEST, Jul 10, 2020

80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Попово

  • Публикувано в Попово

84281219 3237961362910192 1090074936086626304 o

Изключително мил и благороден жест към болницата в гр. Попово извърши възрастна жителка на общината, която направи парично дарение на лечебното заведение в знак на благодарност към медицинския персонал за положените грижи за нея, пише Местен вестник.

80-годишната пенсионерка от село Славяново – Йовка Стойкова Анастасова, дари на МБАЛ-Попово цялата си месечна пенсия в размер на 343,02 лв., с което тя засвидетелства огромната си признателност и уважение към всички лекари, помогнали за успешното й възстановяване.

Възрастната жена е страдала от болки в коленете. Първоначално била на преглед в гр. Търговище, откъдето й обясняват, че се налага да претърпи оперативна интервенция при необходимост и на двете колена. Междувременно Йовка Анастасова отива на преглед в МБАЛ-Попово, където й поставят инжекции и веднага започва да усеща явно облекчение на болките си. По препоръка на медиците тя остава в лечебното заведение за няколко дни. В този период е подложена на активно лечение, включващо нагревки, лекарства и инжекции, което веднага дава положителен резултат. Йовка споделя, че внезапно е почувствала сериозно подобрение, обяснявайки, че болките й са напълно изчезнали.

Йовка Анастасова изказва своите огромни и искрени благодарности на ръководството на МБАЛ-Попово и на медицинския персонал в лечебното заведение за успешното й възстановяване без оперативна намеса. Тя благодари лично на д-р Петров и д-р Василева, както и на личния си лекар – д-р Великова. В знак на признателност и уважение към тях тя взема решението да дари на болницата цялата си месечна пенсия в размер на 343,02 лв. С направения от нея благороден жест възрастната жена иска да покаже, че оценява положения труд и усилия от страна на поповските медици и тяхната помощ не остава невъзнаградена.

Снимка: Местен вестник