обновена 12:46 PM EET, Jan 28, 2021

42-годишен мъж от Попово е диагностициран с COVID-19

  • Публикувано в Попово

25301b50a65ab5ce04d4ef71b9dbef9b

42-годишен безработен мъж от гр. Попово е дал положителна проба за коронавирус. Резултатът от изследвания PCR-тест е регистриран на 17.07.2020 г. 

Новозаболелият се е оплакал от  повишена температура, обща отпадналост и хипертония преди седмица. Потърсил личния си лекар, който му назначил лечение в домашна среда. Пациентът е почувствал подобрение, но от здравното заведение му направили контролна графия, която показала наличие на двустранна бронхопневмония. 

Веднага е изследван за COVID-19 с бърз тест. Резултатът бил отрицателен. 

Във връзка с предстоящо заминаване в чужбина, заболелият е пожелал да бъде изследван с PCR-тест в референтна лаборатория в гр. Разград, откъдето доказват заразяването.

Своевременно е уведомен и му е връчено предписание за домашна самоизолация. Назначена му е сериозна антибиотична програма на лечение, без да се налага хоспитализиране. За случая е информиран и личният му лекар, който ще осъществява необходимото наблюдение.

Установени са контактните лица - общо 7 души от семейството на заболелия, живеещи в общо жилище в гр. Попово, както и други 4 лица - също роднини, контактували с него през последните дни. Всички са получили предписания за поставяне под 14- дневна карантина. Никой от контактните лица към момента не е проявил симптоми на заболяването.