обновена 12:28 PM EEST, May 12, 2021

В Поповско: Откриха канабис в къщи, обитавани от чужденци

  • Публикувано в Попово

police 02202

Различни количества канабис са установени в домовете на мъж и жена в село на община Попово в хода на проведена на територията на общината специализирана полицейска операция с цел ограничаване на разпространението и употребата на наркотични вещества.

При извършена на 16.10.2020 г. около 10 ч. полицейска проверка на 35–годишен мъж в с. Водица, община Попово, е установено, че същият държи у себе си 70 грама суха зелена тревиста маса. която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

При извършени последващи процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в обитаваната от него къща е намерена и иззета общо 50 грама суха зелена тревиста маса, също реагираща на наркотичното вещество канабис.

При извършени същия ден процесуално-следствени действия претърсване и изземване в къща в същото село, обитавана от 68–годишна жена, е установено, че тя държи 120 грама суха зелена тревиста маса, която при извършен полеви наркотест също реагира на наркотичното вещество канабис.

Двамата са чуждестранни граждани.

Наркотичното вещество е иззето по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са образувани две досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

    

По време на акцията полицейските служители са проверили 21 МПС и 33 лица.