обновена 8:31 AM EEST, May 12, 2021

Затварят пенсионерските клубове и в Попово

  • Публикувано в Попово
popovo3
Регламентира се провеждането на масови мероприятия и се преустановява посещението на пенсионерски клубове на територията на община Попово.
За това съобщават от общинската администрация в Попово.
 
Във връзка с удължения срок на извънредната епидемична обстановка кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, издаде заповед, с която се определя провеждането на масови мероприятия при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при спазване на физическа дистанция до 1,5 м и спазване на всички противоепидемични мерки, ако е невъзможно дистанционното им провеждане.
 
Тези изисквания важат и за културните и развлекателни мероприятия, провеждани на територията на община Попово.
Заповедта се отнася и за детските ясли към детските градини, институциите от системата на предучилищното и училищното образование, в които присъствените учебни занятия да се провеждат в съответствие с изготвените от МОН и МЗ насоки за работа, както и за езиковите центрове и школата по изобразително изкуство в града, които при невъзможност да предоставят услугите си в електронна среда да осигурят дистанция между лицата от 1,5 м и спазване на всички противоепидемични мерки.
Всички спортни мероприятия с тренировъчен характер на закрито ще се провеждат без публика, а при провеждане на спортни състезания както на закрито, така и на открито, се допуска публика при настаняване на зрителите най-малко през една седалка, при спазване на физическа дистанция от 1,5 м, при заетост на местата не повече от 50%.
Заповедта регламентира и функционирането на Кооперативен пазар гр. Попово, на традиционния петъчен пазар в града, посещенията в нощните заведения и провеждането на групови празненства (в т.ч. сватби, кръщенета и др.). С настоящата заповед се преустановяват посещенията на пенсионерските клубове на територията на община Попово, считано до 05.11.2020 г., включително.
 
С пълния текст на заповедта може да се запознаете тук: https://docdro.id/TDxOgSy