обновена 2:28 PM EET, Jan 20, 2021

26 – годишен от Попово е задържан за незаконно притежание на оръжие

  • Публикувано в Попово

policiq kola nadpis

26 – годишен от Попово е бил задържан за незаконно притежание на оръжие. Повдигнато му е било обвинение,а с прокурорско постановление му е била наложена мярка „Задържане за срок до 72 часа“.

За това съобщават от пресцентъра на МВР.


Сигнал за изстрели с огнестрелно оръжие в района на гориста местност в кв. „Бузлуджа“ бе получен на 7 януари, около 17 часа. Към мястото незабавно са изпратени екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Велико Търново.

От извършените първоначални действия на полицейските служители било установено, че изстрелите са произведени от лица, возещи се в джип, управляван от 26-годишен мъж от Попово.

В резултат на проведените незабавни опративно - издирвателни действия возилото било установено на улица в града. В него пътували още двама мъже - на 26 и 23 години, от Горна Оряховица и Етрополе. На задната седалка бил намерен автомат „Калашников“. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Назначени са експертизи, разпитани са свидетели.
26-годишният от Попово е привлечен като обвиняем, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Той е с влязла в сила условна присъда за грабеж.

Предстои искане за постоянното му задържане.


По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново.