обновена 6:42 PM EEST, Oct 20, 2021

Несъобразена с релефа на пътя скорост е причината за вчерашния инцидент в Поповско

  • Публикувано в Попово

put 08192

Товарен автомобил се преобърна и разсипа товара си на пътя между гр. Попово и с. Зараево.

На 5.10.2021 г. около 17,20 ч. в община Попово – на път III-2002,  движещ се в посока с. Зараево - гр. Попово влекач „ MAN ТGА 18.430“ с търговищка регистрация-фирмена собственост, с прикачено полуремарке, при изкачване на лява крива на сух пътен участък 61-годишният правоспособен водач, поради движение с несъобразена с релефа на пътя скорост, е изгубил контрол над управлението на моторното превозно средство.

В резултат товарният автомобил се е преобърнал на дясната си страна върху пътното платно, а превозваният в него товар – слънчоглед, се е разпилял на пътя.

    

До извършване огледа на местопроизшествието,  почистването на пътя от разпиления товар и изтеглянето на машината от пътното платно с помощта на специализирана техника, движението в този пътен участък бе временно преустановено и се осъществяваше по обходен маршрут, като се регулираше от екипи на РУ-Попово. Около  01,00 ч. на 6.10.2021 г. движението на МПС в участъка гр. Попово-с. Зараево, бе отново възстановено.

След инцидента водачът на товарния автомобил е откаран в МБАЛ-Търговище, където след преглед е освободен. Взета му е проба по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух, която е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Попово за настъпило пътно-транспортно произшествие с нанесени значителни материални щети.