обновена 5:40 AM EEST, Jul 19, 2024

Потвърдиха мярката за неотклонение на поповчанин, причинил телесна повреда на майка си и бившата си съпруга

  • Публикувано в Попово

sgrada okrujen sud trg

Търговищкият окръжен съд потвърди определение на Районен съд – Попово, с което е отказано изменение на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Б. С. от гр. Попово.

29-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.05.2024 г. в условията на домашно насилие е причинил лека телесна повреда на майка си, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото, с хематом, кръвонасядания по гърба и гръдния кош, причинили й болки и страдание без разстройство на здравето.

Лицето е привлечено като обвиняем за извършени четири отделни престъпления срещу две лица (майка му и бившата му фактическа съпруга), като за всяко едно от тях по чл. 143 - принуда към блудствени действия и чл. 131- телесна повреда, от НК.

Припомняме, че на 4 май тази година РС – Попово постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която беше потвърдена от ОСТ. Лицето е осъждано за грабеж и в изпитателния срок извършва процесното деяние. Близо два месеца по-късно защитата иска изменение на мярката в по-лека, което искане Поповският районен съд оставя без уважение.

Б. С. е осъждан за извършен грабеж, има висящо производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и друго - за незаконно притежаване на оръжие. От материалите по делото и характеристичната справка е видно, че обвиняемият не работи, няма трайни трудови навици. Има навика да излиза в страни от Западна Европа, предимно в Италия, но няма яснота с какво се занимава там.

При задържането му в него са намерени големи парични суми различна валута с недоказан произход.
Вземайки предвид тези обстоятелства и реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, съдът днес потвърди определението на Поповския районен съд и остави без уважение жалбата.

Определението на Окръжен съд – Търговище не подлежи на обжалване.

Източник: Окръжен съд – Търговище