обновена 10:44 AM EEST, Aug 13, 2022

Как да отслабнем лесно с фитнес диета без никакъв стрес?

  • Публикувано в Любопитно

Срещали ли сте хора, които постоянно се оплакват, че не могат да свалят излишните килограми, колкото и да опитват и въпреки дългите и тежки режими на гладуване, през които са преминали? Ако сте чували много подобни истории или самите вие сте в подобно положение, то е нормално да сте отчаяни и да не можете да се доверите на всеки следващ съвет. Ако сте готови на радикална промяна по отношение на мисленето за начините на отслабване и допуснете, че е съвсем възможно да се случи и без големи усилия, то можете да продължите да четете. Как да отслабнем с фитнес диета и то без никакъв стрес? Отговорът е лесен - със следване на няколко важни принципа, които спомагат правилното усвояване на храната и дават на организма време да може да обработи храната, преди да му се подаде следваща порция. Какво означава това, отново гладуване ли? Гладуване да, но само в рамките на няколко часа на ден.

Как да отслабнем с фитнес диета и то без никакъв стрес?

Принципът на отслабването с фитнес диетата на "Fitnes Dieta" е в увеличаване на времевият период между храненията, който се състои в повече часове от обичайното. В този период се включва и времето за сън и фактически реалното гладуване, ако изобщо настъпи такова се свежда до няколко часа.

"FitnesDieta" е оригиналът - първоизточник на всички 8/16 диети, наричани още и 16-8 диети, създадена е още през 2012 година, състои се от над 10 различни хранителни плана и над 150 страници текст групирани в 18 раздела.

В какво се състои диетата? Не се гладува, яде се почти всичко натурално и полезно, като не се прекалява. Спазва се прост и лесен за изпълнение хранителен план. Храните се през до 8-10 часа в денонощие, а през останалите 14-16 не ядете. Това означава че "гладувате" през 8-те часа докато спите, плюс още 4 до 8 часа, в зависимост от хранителния план който сте избрали да спазвате (всички хранителни планове са на адрес FitnesDieta.com).

Възможно е в първите дни да усещате малко глад в сутрешните часове, поради факта, че организмът ви е бил свикнат на друг режим на приемане на храната, но постепенно с настъпването на подобренията във всички системи и органи, може да се усети и повече прилив на енергия и по-добро настроение и най-важното - подобряване на фигурата. Въпреки, че се води фитнес диета, тя може да се спазва и от спортисти и от такива, чиито движения са свързани основно с отиване до колата, вървене от колата до работата и обратно.

Колкото по-щадящо се отнасяме към своя организъм, толкова по-добре започва да работи той. Ако не го претоварваме с храна, която не може да се усвои, всички функции ще се подобрят и количествата калории ще могат да се изразходят ефективно. Ето това е основният принцип на палео диетата, а осъвремененият вариант с повече подробности можете да видите в страниците на FitnesDieta.com. Както за тези, които желаят да съчетаят отслабването с изграждането на по-добра мускулатура, така и за всички останали, коти просто искат да се отърват от излишните килограми, има варианти, които да съответстват на техния начин на живот.

Как е възможно да се отслабва толкова ефективно с фитнес диета, ако не става дума за гладуване или претоварване с физически упражнения?

Как да отслабнем с фитнес диета и то без никакъв стрес?

Отговорът е много прост - когато организмът бива подложен на стрес, като например при рязкото спиране на храната, той автоматично преминава в режим на оцеляване и започва да складира запаси и да не гори никакви мазнини. Всички калории биват съхранявани и енергията се пази, тъй като ситуацията се възприема като кризисна. Колкото по-внимателни сме към себе си и своя иначе перфектно работещ организъм, толкова по-лесно бихме могли да заживеем в синхрон с него. Съгласявайки се с фактите, че самите ние сме поставили нещата каквито са и можем да ги променим и не ни е виновно самото тяло, можем много по-леко и без стрес да приемем ефективния подход, без угризения, че не се мъчим по време на процеса. Понякога е въпрос на повече усмивки и спокойствие, за да получим всичко онова, за което мечтаем. Опитайте FitnesDieta.com и се уверете сами!