charovna2017

обновена 11:54 AM EEST, Apr 7, 2020

ТАЙНАТА ЗА ПРИГОТВЯНЕТО НА ИСТИНСКИ ВКУСНА ИТАЛИАНСКА ПИЦА

  • Публикувано в Любопитно

pps 1219

Пицата е интернационално ястие, обичано от всички хора по света. Не знаем на какво се дължи това – дали на италианското майсторство и усет към добрата храна или пък в подбора на свежи продукти.

Хубавото е, че винаги може да се прояви фантазия и да се приготви по много различни начини според индивидуалния вкус. Всички познаваме класическите видове италиански пици, но винаги може да приготвим наша, което е уникална.

Кои са тънкостите за приготвянето на истински вкусна италианска пица?

За всяка наистина добра пица е най-важно тестото. За него най-важно е брашното – традиционната италианска пица се нуждае от истинско италианско брашно. Необходимо е тестото да узрява дълго, затова е добре да се подготви от предишния ден. Готовото тесто трябва да се разстила задължително на ръка. Важно е пицата да има ръбче, тестото да не е напълно гладко и в никакъв случай да не е претрупана с продукти. Изпичането на пицата е другият основен фактор – фурната трябва да е силно нагорещена, а пицата да не се пече дълго време, за да се получи хрупкава кора отвън и пухкав блат отвътре. Доматеният сос трябва да е пресен и домашно приготвен. Обикновено за пица се използват подправки като риган и пресен босилек. Изключително важно е да подбирате внимателно продуктите и те да са винаги пресни.

Не забравяйте – пицата се сервира винаги топла! По този начин може да се насладите едновременно както на благоуханието от съчетанието на различните продукти, така и на вълшебния й вкус.

Разбира се, не на всеки ще му се получи. Може поне да опитате, а ако не стане – възползвайте се възможностите за доставка на пица Лозана в Пловдив и зарадвайте любимите си хора с перфектно приготвена италианска пица.

Голямата тайна се крие в това, че съвършената пица се готви с много любов, поднася се с широка усмивка и се споделя със специални хора. Доставете си щастие!