обновена 4:56 PM EET, Nov 28, 2023

Препоръки при избор на мокет за дома от Мосю Бриколаж

  • Публикувано в Любопитно

8810723934238

Какво е важно да знаем при избор на правилен мокет

Този вид подова настилка не е подходяща за всеки дом. Самата и поддръжка е по-специфична и въпреки че всеки желае да се възползва от предимствата на това текстилното покритие, не всеки е готов да се справи със специфичните му начини на почистване. След дълъг период на стагнация, мокетът се връща на мода и то с все по-растяща популярност. Неговите предимства и разновидности биха накарали всеки да се замисли за стилна и цялостна подова настилка:

 

  • Модели за всеки дом - От моделите за домашна употреба няма огромно разнообразие от видове, но всяка от структури на състав има достатъчно впечатляващи характеристики. Велуреният мокет е мъхест и с къс косъм, а повърхността му се усеща като кадифе, докато бримковият мокет се счита за по-издръжлив на натоварване, по-лесен за почистване и с по-голямо разнообразие на състав (може да е синтетичен, вълнен или смесен).

 

  • Функционални -  Монетите носят комфорт, но и действат като звукоизолатори. Тяхното меко покритие предотвратява натъртвания и охлузвания, а изолиращата им функция подпомага за пестенето на енергия за отопление.

 

  • Неограничена мекота - В жилища с малки деца, които прекарват по-голямата част от времето си на земята, е важно тя да е топла, мека и напълно покрита. Тази настилка не е подходяща само за детска стая, но и за почти всяко помещение в дома. Колкото по-дебел и пухкав е този тип настилка, толкова по-уютен е хола, а за спалня са най-подходящи синтетични модели, за да се наслаждаваш на топъл под, без да се притесняваш от алергии.Как се слага

 

Мокетът може да бъде поставен свободно или да е изцяло залепен. Всеки процес има своите тънкости, но покриванет на пода с подобна настилка може да се счита за един от най-лесните интериорни изменения и може да се сумира в три лесни стъпки - мерене, рязане и лепене, като последната даже не е задължителна. 

Ако желаеш перфектно положени мокети, можеш да се отбиеш в най-близкия магазин на Бриколаж за съвети относно трите различни начина за поставяне на този тип покритие (свободно полагане, цялостно лепене и полагане с мрежа против хлъзгане).Препоръки за почистване

 

Ако се колебаеш дали този вид настилка е за теб, защото не знаеш дали ще можеш да я поддържаме чиста - не се тревожи! Ако не се чувстваш уверен в себе си, онлайн множе да намериш специалисти в машинното пране на мокети. Ако желаеш сам да се справиш с това начинание, съветваме да използваш малки количества вода и специализиран препарат на всеки метър настилка, за да може да сменяш водата многократно докато почистиш цялата стая и да не засегнеш мокетното лепило.