обновена 3:08 PM EET, Nov 24, 2020

Можете ли да кандидатствате за кредит без трудов договор?

  • Публикувано в Любопитно

Работата без трудов договор е проблем в малките и средните фирми

Много хора, които нямат постоянен трудов договор, смятат, че не могат да кандидатстват за кредит, защото кандидатурата им е обречена на провал.

Повечето банки изискват от кредитоискателя да има постоянен трудов договор и поне 6 месеца при един и същи работодател. Някои банки не изискват постоянен трудов договор, но имат други допълнителни условия, на които трябва да отговаряте. За разлика от банките, кредитните компании са по-склонни да ви дадат кредит без трудов договор.

Бързите кредити онлайн могат да са решение на проблема. Кредитните компании могат да ви предложат кредит в определен размер, дори да сте без трудов договор. Когато разглеждате възможностите за теглене на кредит без трудов договор, които кредитните компании предлагат, проверете условията им за бързи кредити. Този вид кредити е популярен, защото получавате отговор по заявлението в рамките на не повече от час. Условията, съпътстващи тегленето на кредит без доказване на доход от такива компании, също са по-малко от тези при тегленето на банков кредит.

Ако за първи път ви се налага да вземете заем от фирма за бързи кредити, погледнете дали има възможност първият ви кредит да е безлихвен. Първият безлихвен заем е едно от най-големите предимства на бързите кредити, заедно с това, че някои компании са склонни и да отпуснат кредит без трудов договор.

В днешно време има огромен избор от фирми, които предлагат бързи кредити, кредити до заплата и дори кредити без доказване на доход. По-голямата част от тези фирми са склонни да направят компромис с информацията, изисквана по време на попълването на документацията по кредита, за да улеснят клиентите си, докато минават през процеса по подаване на заявления. Като този компромис се състои в това, че се изискват само основни лични данни от кандидатстващите, а не купища документи.

Тегленето на кредит без трудов договор има своите ограничения. Докато банковите институции могат да предложат по-големи суми, фирмите за бързи кредити работят по друг начин. За разлика от банковите институции, фирмите за бързи кредити обикновено предлагат заеми в значително по-малък размер. Така компаниите биха поели значително по-малък риск, ако някой от кредитоискателите не успее да погаси задълженията си навреме или изцяло.

Друго важно условие, на което трябва да обърнете внимание, ако искате да изтеглите кредит без трудов договор, е срокът за неговото погасяване. Обикновено вследствие на факта, че фирмите за бързи кредити отпускат по-малки суми, сроковете за погасяване на задълженията са по-кратки. Това е важен фактор за голяма част от потребителите, защото и месечните вноски се увеличават като размер.

Друг полезен съвет за потребителите, които са решили да използват услугите на кредитна компания, е да използват кредитния й калкулатор, за да изчислят какъв ще е размерът на вноските, които кредиторът ще изисква от тях на месечна база. Кредитният калкулатор може да ви помогне да прецените каква сума да вземете, за да сте сигурни, че ще можете да я върнете безпроблемно в зададения от кредитора период.

В обобщение, напълно възможно е да изтеглите кредит без трудов договор, но е важно, преди да пристъпите към това решение, да обмислите всички фактори, свързани с подобно финансово обвързване. Тегленето на кредит без трудов договор има своите позитиви и негативи, затова трябва внимателно да прецените дали това е най-подходящото решение за вашите финансови нужди.

Ако имате нужда от сравнително малка сума, която бихте могли да изплатите в рамките на по-кратък срок, то тогава фирмите за бързи кредити са добър избор. От друга страна, ако сте наясно, че ще ви е необходима по-голяма сума пари, то може би е по-подходящо да разгледате продуктите, предлагани от банкови институции.

В зависимост от вашите конкретни нужди трябва да вземете информирано решение дали тегленето на кредит без трудов договор е правилният избор за вас.

Ако имате нужда от допълнителна информация за подобен тип кредити, можете да разгледате тази страница: https://www.vivus.bg/blog/barzi-krediti-bez-trudov-dogovor/