обновена 5:20 AM EEST, Jul 8, 2020

Модни мъжки ризи – съвети за избор

  • Публикувано в Любопитно

160301

Първият въпрос, които обикновено стилистите задават преди да ви насочат към правилния избор на риза, е с какво планирате да я съчетаете – костюм, дънки, три четвърти панталони или друго.

Според отговора вече идва и конкретният съвет.

И така, за да отговорим точно на въпроса за избор на мъжки ризи, нека първо се спрем на основните видове и с каква друга част от облеклото могат да се носят те.

С какво се съчетават класическите ризи

Класическите ризи са идеални за съчетание с костюм. Можете да ги комбинирате също така и с панталон, но обърнете внимание, че той не трябва да е дънки.

Най-важната особеност при избора на класическа риза е, че тя трябва да бъде изработена от памук и винаги да е с дълъг ръкав (вижте огромния избор на flaro.bg).

Следват още някои задължителни характеристики - плътна яка и по възможност да е решена в светли цветове.

Маншетите на класическите мъжки ризи най-често се закопчават с ръкавели, въпреки че понякога можете да намерите и модели с копчета. Дори някои производители залагат на тях като на страхотен декоративен акцент, като някои модели копчета са гравирани с името на марката или пък са декорирани по друг начин.

160302

С какво се съчетават спортните ризи

Спортна риза  върви добре с дънки, спортни или спортно-елегантни панталони или три четвърти панталони. Може да се носи както прибрана в тях, така и свободно падаща отгоре. Маншетите най-често са издържани с копчета. За направата на спортни ризи могат да се използва по-широк избор на материали, отколкото при класическите ризи. Моделите, цветовете и текстурите се предлагат в изключително разнообразие. Също така, спортните ризи имат и джобове, което е голямо удобство.

160303

Как да изберем цвят на ризата?

Ако изберете правилния цвят, ризата определено ще направи вашата визия много по-стилна. Основното нещо, което трябва да вземете предвид, е вашият цветотип. Така например, ако кожата ви е по-светла, тогава може да изберете риза в студени цветове. И обратно – ако кожата е по-тъмна, изглежда „по-топла“, то тогава следва да избягвате студените нюанси и да заложите на по-топлите, които със сигурност ще ви подхождат идеално.

160304

Ако се колебаете в цвета на определен модел риза и се чудите кой да изберете, може да сложите веднага край на колебанието и да я поръчате в бяло. Този цвят за мъжки ризи винаги е бил и ще си остане най-печелившия.

Що се отнася до черните и сиви костюми, то те са универсални и затова за тях може да изберете какъвто цвят риза си пожелаете.