обновена 1:23 PM EET, Feb 22, 2024

Как да направим заявка за застраховка живот онлайн

  • Публикувано в Любопитно

zj 0320

В този несигурен свят сключването на застраховка „Живот“ е един от малкото начини да си гарантираме поне донякъде предвидимо бъдеще.

Това застраховане дава възможност да се избере не само обхватът на рисково покритие, но и застрахователната сума, срокът на застраховане и размерът на обезщетение. Тези подробности могат да се изчислят с помощта на услугата застраховка живот калкулатор на I&G Brokers.

Какви са плюсовете при сключване онлайн

Сключването на застраховка „Живот“ онлайн е неоспоримо удобство. С помощта на приложения калкулатор е лесно да поискаме информация за конкретни условия, които ще ни бъдат подробно изяснени по имейл.

Други предимства на тази услуга са комфортът да сключим застраховката по всяко време на денонощието, липсата на необходимост да посещаваме физически офис, както и възможността да изчетем цялата информация на спокойствие у дома.

Какви видове има

Коя застраховка да сключим и колко ще струва можем лесно да разберем, използвайки онлайн калкулатор. Цените варират в широки граници, защото брокерите предлагат няколко вида животозастраховане:

  • Спестовно животозастраховане – вноските по него осигуряват допълнителна доходност и спестяване;
  • Животозастраховане с индивидуален спестовен план – сключва се за срок от 3 до 30 години и дава шанс за акумулиране на средства;
  • Детска застраховка „Живот“ – продукт със спестовен характер, след приключване на застрахователния период събраните средства могат да се използват за подпомагане на образованието на застрахованото дете;
  • Индивидуална рискова – стандартна услуга със свободноизбираемо покритие, без спестовен характер, валидна за целия свят;
  • Едногодишна – сключва се за 12 месеца и осигурява изплащане на сума в случай на най-лошото застрахователно събитие;
  • Групова краткосрочна – сключва се от работодатели, чиито служители работят във високорискова среда. Осигурява 24-часово покритие.
  • Групово застраховане „Живот“ със спестовен характер и данъчни облекчения – освен застрахователно покритие осигурява и данъчно облекчение за юридическите лица, които я сключват;
  • Финансово-осигурително застраховане – покрива разходи от личен характер при настъпило застрахователно събитие. Този тип има инвестиционен характер и може да носи печалба на застрахования.

Цените на всички тези видове застраховане можем да научим чрез онлайн калкулатор, благодарение на който ще получим цялата необходима информация на посочен от нас имейл.

Къде можем да заявим онлайн тази услуга

За онлайн застраховка „Живот“ можем да подадем заявление на сайта на I&G Brokers, след като изпратим форма на запитване посредством техния калкулатор. По този начин ще получим ясни и прозрачни оферти, от които можем да изберем тази, която ни отговаря най-добре на нуждите.

Затова без да се колебаем, можем да въведем още сега данните си в калкулатора на Ай енд Джи и да се погрижим разумно и грамотно за по-добро бъдеще за нас и нашите близки.