обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Как букмейкърите възнаграждават лоялните си клиенти?

  • Публикувано в Любопитно

ue1121

Съвременните букмейкъри разполагат с всякакви специални „оръжия“ и инструментариуми да поддържат интереса на своите потребители, да привличат нови клиенти, респективно да ги превръщат в свои лоялни клиенти.

В маркетинга не случайно се твърди, че е много по-изгодно за една компания да задържи лоялните си клиенти, отколкото да инвестира в привличането на нови такива. Но за букмейкърските среди задачата да държи определено високо ниво е доста комплицирана основно защото конкуренцията в сектора е повече от жестока. Ето защо за един спортен букмейкър е еднакво важно и да привлече нови клиенти, за да поддържа конкурентна клиентска база в числено отношение, и да ги задържа за максимално време, като ги обслужва първокласно и постоянно им предлага нови екстри и оферти, за да се радва на сравнително висок процент лоялни клиенти.

От случаен клиент към лоялен клиент – стратегията на букмейкърите

Много са нещата, които един букмейкър може да направи за своята аудитория, за да я задържи за максимално дълго време.  Ако тези действия обаче не се предприемат изобщо компаниите рискуват да разполагат само със спорадични клиенти. Това са клиенти, които на практика пристигат в един букмейкър само за да се възползват от офертата за нов играч и след това да преминат към нов сайт, където да изхабят съответната оферта и така до безкрай. И ако за клиентите подобна тактика може да е печеливша, за букмейкърите не е. Онова, от което печелят букмейкърите е високата активност на своите играчи, като често дори няма такова значение дали те печелят, или губят. Как обаче да се насърчи активността на клиентите? Букмейкърите разчитат на следните неща:

  • Изрядна система, която не просто е лесна за ползване, без нуждата от специални технически познания, но и която е лишена от грешки и бъгове.
  • Достатъчно атрактивен дизайн на платформата, който да се сменя често, за да показва на аудиторията, че се намират в един постоянно развиващ се букмейкър.
  • Перфектно обслужване, като тук задължително ще дадем за пример клиентското обслужване. А в качествените букмейкъри то е 24/7 и през няколко канала – телефонни обаждания, чат на живо, имейли и други.
  • Създаване и поддържане на лоялна програма, която пряко да дава предимства на играчите, отличаващи се с висока активност.

Какво представлява програмата за лоялни клиенти в един букмейкър?

Най-общо казано, това е тип бонус, който обаче не е еднократен, а е сет от различни оферти, възможно дори някои да са постоянно активни и не винаги да са под формата на пари. Лоялната програма е предназначена за вече регистрирани клиенти. Тя има за цел да поощри потребителите да останат на дадената платформа. Ето защо в нея букмейкърите включват различни придобивки и интересни оферти за най-лоялните сред своите потребители. Можете да видите на практика как работи една лоялна програма тук – www.nostrabet.com/palms-bet-bonus-kod/ - но имайте на предвид, че тя е само един от типове букмейкърски програми за лоялни потребители.

Какви лоялни програми срещаме в букмейкърите?

Най-различни! Точно както и бонусите, така и лоялните програми са въпрос на лична преценка и поглед на всеки индивидуален букмейкър. Разбира се, те не трябва да са в разрез с етичните норми в сектора. Обикновено, намираме различия в следните елементи на отделните букмейкърски лоялни програми:

  • В начина, по който се влиза в програмата. Някои букмейкъри дават право на достъп до нея след натрупване на определена степен активност от самия потребител. В други сайтове с официалната регистрация клиентът получава автоматично право да влезе в програмата.
  • В начина, по който се определя мястото на клиента в програмата. Става дума за така наречените рангове или позиции в програмата. По-високите позиции означават, че става дума за доста активни потребители. Те се различават в броя си – има лоялни програми с 3 позиции, а има и такива с до 10. Пример за позиции и рангове: Начален, Опитен, Сребърен, Златен, ВИП, Диамантен, Платинен и други.
  • В начина на възнаграждаване. Според ранга и според точките, които всеки клиент събира лоялните програми дават различни награди: реални суми за игра, по-добро обслужване, като например назначаване на акаунт мениджър, по-добри лимити при теглене и депозиране и други.
  • В смисъла на точките. Всяка лоялна програма разполага с точкова система. Точки се събират с всяка изиграна игра, направен депозит или друго действие. Някои точкови системи определят само типа ниво в програмата, но други могат да служат за реални покупки.