обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Какви качества трябва да имаш, за да станеш покер мастър?

  • Публикувано в Любопитно

ue1821

Покерът, безспорно, е една от топ игрите на карти. Покерът е легендарна игра, която се играе още от 18 век и до ден днешен популярността й сякаш никога не е губила рейтинга и степента си както сред професионалистите, така и сред аматьорите.

Без значение с каква цел играете покер, със сигурност, ако практикувате тази игра, страстта ви е голяма, а от там – и желанието да ставате все по-добри е огромно. Разбира се, за тази цел се изискват и време, и усилия.

Защото ще трябва да го кажем още сега тук на всички начинаещи в покера: това е игра на умения, а не игра на късмет. Вашите реакции, вашите решения и най-вече вашите качества са тези, от които зависи изхода от вашата покер игра, тоест дали ще спечелите, или ще изгубите. Какво още е нужно за победата? Нека разберем!

Ето какво ви трябва, за да станете истински покер мастъри:

  • Мотивация. Тя е нужна особено много на начинаещите. Това е така, защото ако всяко начало е трудно, в покера то е още по-трудно. Най-вече ако се изправите срещу доста тежки опоненти, които имат и знанията, и практиката. Но вие не трябва да губите надежда, камо ли пък ума и дума. Напротив – точно когато се изправяте срещу достойни съперници, научавате най-много, а с наученото ставате все по-добри с всяка следваща игра.
  • Освен уроци от най-добрите, покерът изисква и реална практика. Опитът е много важен в покера. Той затвърждава знанията ви, показва в действителност дали една стратегия е работеща за вашия стил, или не. Дава ви амбицията да продължавате напред. И между другото, събирането на повече опит в покера съвсем не е нужно да бъде обвързано с рискови инвестиции и с харчене на пари. В Бет365 можете да играете напълно безплатно покер в демо режима на играта.
  • Покерът изисква пълен самоконтрол и страхотно самообладание. Това е игра на нерви, както се казва. И ако изгубите контрол и започнете да показвате своите емоции, ще изгубите. Трябва да знаете, между другото, че основното в победата на покер е не толкова да имате добра ръка, а това да изиграете вашата ръка така, че тя да се окаже в сравнение с ръцете на останалите. А след като не можем да видим картите на съперниците ни, основното в покера си остава умението ни да можем „да разчитаме“ знаците и действията на останалите на масата.
  • Покер играчите, които могат да блъфират, са по-добри играчи от тези, които не прилагат такъв тип тактика. В действителност, блъфирането не е задължителен елемент на покер играта без значение за кой формат говорим: Омаха, Тексас Холд Ем или който и да е друг. Доказано е обаче, че играчите, които прилагат номера на блъфа, се справят много по-успешно в играта от тези, които просто не умеят да блъфират. Не се отчайвайте обаче, ако в началото не ви се получава. Нормално е. Блъфирането, както и много други умения в покера, се научават, а не се придобиват с раждането. Нещо повече – те изискват и усъвършенстване, така че самородният талант в покера изобщо никога не бива да се занемарява, а постоянно да се развива.
  • Няма как да сте добър играч на покер, ако грам не ви бива в математиката. Тук броенето на карти не е толкова застъпено, колкото е то в Блекджека, например, но все пак математическите умения и аналитичните качества са ключови в профила на страхотния покер мастър.
  • Покерът, на практика, е игра, която иска от вас само да взимате правилните решения навреме. Ако се замислите, точно това е в основата на успешната покер игра. Ето защо, ако искате да сте мастъри в нея, трябва да сте от хората, които вземат решения бързо – и правилно – разбира се. Тоест с две думи, трябва да сте решителни личности.
  • А от тук следва, че и покерът изисква да си говорите „на ти“ с риска. Тук нямаме на предвид да сте хора, които обичат риска и екстремните неща в живота. Напротив, тук имаме на предвид, че за вашата игра е от особено значение да можете правилно да преценявате риска. И ако той е оправдан според вас и според развитието на играта, да го приемете.

Практика, желания, малко знания, малко талант – ето това е формулата за представяне в играта като истински покер мастер!