обновена 10:24 AM EEST, May 18, 2024

Интериорен дизайн на банята: съвети за подбор на правилните мебели

  • Публикувано в Любопитно

Често подходящото обзавеждане променя облика на цялото помещение, а понякога дори на целия дом. Е, банята със сигурност не прави изключение. Интериорният ѝ дизайн е важен колкото за естетиката, толкова и за нейната функционалност.

За да ви дадем възможно най-полезните съвети относно подбора на правилните мебели за баня, свързахме се с екипа на Gaudi DS – един от водещите търговци на обзавеждане за банята в България. А какво ни споделиха те ще прочетете в следващите редове.

Какви са вашите приоритети?

Gaudi наблегнаха на това да приоритизирате какво искате, преди да започнете с покупките, без значение дали ще поръчвате онлайн или ще ходите по магазините. Каква искате да бъде вашата баня – красива или по-скоро практична? Какъв стил ви допада повече – съвременен и минималистичен или класически и леко винтидж? Помислете си добре и за материалите. Дървените елементи и декорации може да придадат на банята ви топлина и уют, докато металните акценти – модерно и индустриално излъчване.

За по-прегледен вид ще представим в списък съветите от Gaudi DS, от които зависи изборът ви на обзавеждане:

 1.Излъчване и стилова насоченост – модерно, изчистено, класическо, ретро;

 

 2.Практичност – какво конкретно ви трябва в банята? Помислете за мястото за съхранение – шкафове, колони, пространство под мивката и други.

 

 3.Материали – тук става дума както за обзавеждането, така и за плочките и облицовките. Дърво, ПДЧ, камък, метал са популярни опции.

 

 4.Цветови комбинации – един цвят или съчетание. На какво ще разчитате – контраст или допълващи се нюанси?

 

 5.Размери – колко голямо пространство имате на разположение и колко големи мебели може да поберете? Внимавайте да не претрупате помещението, защото тогава освен че няма да е естетически издържано, няма да е и функционално.

 

Информирайте се предварително

Всички горепосочени фактори обмислете, преди да тръгнете по магазините или да търсите мебели онлайн. Онлайн магазините напоследък  предлагат голям избор на обзавеждане за баня, но понякога е трудно да прецените ще изглежда то в реалната среда само чрез снимка и дали въобще ще пасне като размер. Затова вземете всички нужни размери предварително. И внимателно четете описанията преди поръчка, напомниха от Gaudi.

Правилният подбор на мебели за баня зависи от някои ключови аспекти като вашите приоритети и предпочитания, размера на помещението, бюджета ви, материалите, които ви допадат и основните цветове на плочките и пода.