обновена 7:32 AM EEST, Jun 23, 2024

Читателка от Търговище пита: Докога да чакаме и на какво да се надяваме?

hd 2405151

Наша читателка ни изпрати следното писмо, подкрепено със снимки:

Искам да поставя проблема на цяла една улица в Търговище, на която живеят стотици хора. Надявам се, чрез вас да получа искрен и точен отговор от Община Търговище. От кого зависи да се ремонтира и кога ще се случи това? И дано да сме удовлетворени.

Изпращаме ви снимки от улица "Хаджи Димитър", която е в центъра на Търговище и е много натоварена с автомобилен трафик. Освен това, по нея се движат и автобуси, и маршрутни таксита, затова доста хора, които ги използват, са на ясно със състоянието й. Но все пак за тези, които не минават по нея или ползват удобен служебен транспорт, прилагаме снимки. От години пътното платно е в окаяно състояние. След проточилата се подмяна на водопроводите обаче, ужасът е пълен. Цялата е в дупки, запълнени уж с чакъл. Отделно са и изровените участъци, заради лош асфалт. Преминаващите коли вдигат прах до вторите етажи на близките блокове. За шума - отдавна не ни прави впечатление. Но въпросът е - докога да чакаме и на какво да се надяваме?

Ако няма да ви се стори много нахално, като съвестни данъкоплатци, искаме да поставим и въпроса с тротоарите. Също изровени от години. Пешеходците вървят по улицата, вместо да си трошат краката по тротоарите. 

Покрай лошото има и нещо хубаво - колите от тази пролет вече не могат да хвърчат с бясна скорост, страх ги е от дупките.

hd 2405152

hd 2405153