обновена 6:41 AM EEST, Oct 4, 2023

Сигнал: Читалището в Паламарца – 20 дни без ток!

pc 290616

От 20 дни читалището в поповското село Паламарца е без ток. Този сигнал получихме от нашия читател Валерий Василев. Той е препратен до областния управител Светлин Бонев и кмета на Попово д-р Людмил Веселинов.


Ето и текста на сигнала, без редакторска намеса:

На 9 юни 2016 г. в присъствието и със знанието на кмета на село Паламарца г-н Георги Георгиев е спряно електрозахранването на Народно читалище „Искра 1893“. В резултат на това многобройните самодейни колективи, ансамбълът за изворен фолклор „Капанци“, както и детските групи, включени за работа в читалищните дейности по различни проекти във ваканционния период, на практика са блокирани да извършват и провеждат нормално своите дейности. Създадени са и предпоставки за трудови злополуки, за което моля веднага да информирате Инспекцията по труда в Търговище.
Считам, че в посочения случай има лошо управление на общинско имущество, незаконосъобразни действия и злоупотреба с власт като са засегнати държавни интереси и са нарушени правата на гражданите.
Настоявам за незабавна проверка по случая, установяване на виновните длъжностни лица и спешно съдействие за възстановяване на електрозахранването в Народно читалище „Искра 1893“.
Като гражданин на Република България, самодеец и спомоществовател на посоченото читалище си запазвам правото този сигнал да стане достояние на обществеността чрез централните и местни медии, социалните мрежи в интернет, покана към екип на Нова телевизия – предаване „Господари на ефира“ и организиране на протестен концерт“ на тъмно“, подкрепен от Регионални фолклорни групи, самодейци от област Разград и една група от област Шумен.

pc s290616