обновена 6:41 AM EEST, Oct 4, 2023

Жителите на „Въбел“ се обединяват в подписка за изграждане на детска площадка

dpv 211162

В търговищкия квартал „Въбел“ започна събирането на подписка за изграждане на детска площадка. За това ни информира наш читател, жител на квартала.


Тук живеят повече от 1 200 души, много от тях млади хора с малки деца. И понеже децата няма къде да играят на воля, майките се принуждават да ги карат с колите си до града, за да се забавляват в детски кътове. Ние нямаме претенции къде ще бъде изградена новата детска площадка – има достатъчно общински терени. Но държим тя да е нова, направена според европейските изисквания и стандарти, а не да се реконструира нещо, което го няма. Старата площадка е в окаяно състояние, цялата обрасла в трева, с камъни, а уредите са опасни за децата, ни пише нашият читател.

dpv 211161
От вчера Граждански инициативен комитет стартира подписка за проектиране и изграждане на детска площадка в кв. „Въбел“. Подписи се събират във всички търговски обекти в квартала, в читалището и от съкварталци. Само за ден са събрани над 150 подписа, става ясно от страницата на читалището в социалната мрежа. Срокът за събирането им е до 10 октомври, обявяват пак там инициаторите. Те питат – ще бъдат ли заложени средства в бюджета на Общината за следващата година за тази цел и не заслужават ли малчуганите от „Въбел“ да се радват на защитено детско пространство, както връстниците им в села от общината.

Подписката ще бъде входирана в Община Търговище, уточниха организаторите и изразиха надежда за пълно разбиране и съдействие от страна на местната управа.

Снимки: Фейсбук - Читалище "Развитие" в кв. "Въбел"