обновена 5:40 AM EEST, Jul 19, 2024

Планират рехабилитация на въздушния електропровод, захранващ кв. Бряг

tkvbr 0220

За чести прекъсвания на електричеството ни сигнализираха жители на търговищкия квартал Бряг.

В писмото си до нас ни информират, че токът спира „дори при хубаво време или при съвсем слаб дъжд“. След буря на следващия ден токът спира от 3 до 8 пъти. Така беше и на 24 февруари, когато духаше бурен вятър. Без електричество човек не може да живее нормално, пишат нашите читатели.


Поставихме проблема пред електрорапределителното дружество. Ето и отговорът на ЕНЕРГО-ПРО:


Въздушният електропровод, който захранва квартал Бряг в Търговище, преминава през земеделски земи и гористи местности, което го прави труден за достигане и отстраняване на аварии. В периода 24-26 февруари ураганен вятър е предизвикал множество повреди по съоръженията от електроразпределителната мрежа, вследствие на което са настъпили смущения в електрозахранването на клиентите в района. Екипите на ЕРП Север са реагирали своевременно за отстраняване на повредите.


За да минимизира вероятността от смущения в бъдеще и да осигури стабилно електрозахранване на клиентите, електроразпределителното дружество планира неотложна рехабилитация на въздушния електропровод в своята ремонтна програма за тази година. Трябва да бъде отчетено, че е необходимо ремонтните дейности да се съгласуват с общинската администрация, както и със земеделските производители в района, за да не бъдат нарушени етапите в тяхната дейност. Също така, рехабилитацията на въздушната мрежа ще бъде свързана с прекъсвания на електрозахранването на клиентите, включени към въпросния електропровод, за което електроразпределителното дружество ще публикува уведомления на своята интернет страница, както и в регионални медии.

ЕРП Север се извинява на клиентите за причиненото неудобство.