обновена 3:31 PM EEST, May 31, 2020

Кола с малки деца закъса край Ковачевец, заради непочистен път

zakus_kola_zimaНаши читатели ни сигнализираха за непочистени пътища в областта.

Младо семейство пътувало от Стара Загора за Попово. „Проходът Хаинбоаз беше основно почистен", разказа жената. Пътищата в област Русе - от Бяла до началото на Търговищка област, също са били почистени, по думите й.

Около 14:30 часа в близост до село Ковачевец колата им поднася, поради непочистена пътна настилка, завърта се и се озовава в канавката. В автомобила, освен двамата възрастни, пътуват и двете им малки деца - едното на 2 години и половина, а другото - бебе на 9 месеца. „Никъде не срещнахме снегорини. Пътят нито е почистен, нито опесъчен, а само утъпкан от преминаващите коли", разказа възмутено младата жена. Помага им само щастливата случайност, че закъсват в близост до населено място. Жители на поповското село Ковачевец се притичват и им оказват помощ.

„Положението и в града не е по-различно. Крайно съм възмутена от това! Особено опасен е участъкът до развъдника край Попово, където колите карат с 30-40 км в час. Има навявания и заледявания, но снегопочистваща техника няма", категорична бе нашата читателка.

Потърсихме информация от Областното пътно управление. Дежурният ни увери, че 18 машини чистят пътищата в Поповски регион. Сутринта е бил подаден сигнал за закъсал и препречил пътното платно прицеп, заради който временно е било спряно движението край село Ковачевец. Оттам обещаха незабавно да предприемат мерки.