обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Автомобили рушат плочките пред Младежия дом в Търговище

mldom koli

Редовен читател на TargovishteBg.com ни сигнализира за това, че всеки ден пред сградата на Младежкия дом в Търговище надвечер се паркират автомобили.

„Гражданите ли са длъжни да плащат за безобразията на хора без култура“, пита г-н Георгиев и уточнява, че плочките, предназначени за пешеходци, всяка вечер се превръщат в паркинг.

 

Свързахме се с директора на Младежкия дом Даниела Марчева. „Действително това е голям проблем и за нас, но ние няма как да се справим с него. Паркираните автомобили разрушават плочките и после същите тези хора, в дъждовно време, мърморят против Общината за изключително лошото им състояние“, заяви тя и допълни, че всички ние сме длъжни да опазваме построеното.

 

Според началника на сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Анатоли Господинов, контролът по закон е вменен на общинската администрация. Добрин Добрев - директор на ОП „Социални и охранителни дейности" посочи обаче, че неговите служители нямат това право – да налагат санкции на нарушителите.

 

При констатирани случаи на такова паркиране, служители от “Охранителна полиция” в РУ “Полиция”-Търговище са вземали съответното административно отношение спрямо нарушителите, ни отговориха от полицията. През последните месеци обаче подобни сигнали в управлението не са постъпвали. „Достигналият до нас сигнал чрез сайта TargovishteBg.com ще бъде взет предвид и органите на реда от група “Пътен контрол” в сектор “Пътна полиция” при ОД МВР - Търговище, полицейските служители от група ”Охрана на обществения ред” в РУ “Полиция” - Търговище, съвместно със служителя на “Общинска полиция” ще осъществяват активен контрол в този район за евентуални нарушения на правилата за паркиране от някои водачи на МПС“, ни увериха от търговищката полиция. От управлението призовават гражданите, които са станали свидетели на паркиране на автомобили върху плочките пред Младежкия дом, своевременно да сигнализират за това на тел. 112, за да бъдат предприети незабавно съответните мерки.