обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

„Легнал полицай“ притесни жителите на търговищките села Стража и Разбойна

lp straja1

„Легнал полицай“ между търговищките села Разбойна и Стража в близост до автобусната спирка от няколко дни безпокои местните. Оказва се, че той е изграден от доброжелатели, но без необходимите разрешителни и проект.

„Аз съм за доброто и всички ние, жителите на Стража, сме безкрайно благодарни към жеста, но на този ограничител не му е мястото тук и е възможно да стане причина за много пътно-транспортни произшествия. Освен това липсват предупредителни табели“, сподели пред TargovishteBg.com нашата читателка Дарина Драгомирова, недоумявайки - кому е нужно съоръжението, след като има знак за ограничение на скоростта от 40 км в час. Тя ни потърси за съдействие и поясни, че ежедневно й се налага да пътува до работното си място в града. „Така е с много хора от Стража. Пътят е в окаяно състояние и, заради поставените от вчера бетонни бордюри встрани от "легналия полицай", не могат да се разминат две коли! Другото, което ни подразни е, че монтираното съоръжение е тройка. Не всеки кара джип“, коментира нашата читателка. 

Изкуствената неравност се намира на границата на двете села, в землището на Разбойна.

lp straja2

От днес в Стража са подели подписка против „неправомерно поставения "легнал полицай“. Тя ще бъде внесена в общинската администрация. „Ние няма да се откажем от инициативата“, категорична е Драгомирова и уточни, че много от жителите на търговищкото село подкрепят идеята и са на мнение, че не тук е мястото на ограничаващото скоростта съоръжение. Тя изказа надежда, че ще бъдат подкрепени в начинанието си и от жителите на съседното село.