обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Тротоари на централна улица в Търговище се ползват за паркинг

gt 213

Улица "П. Р. Славейков", която е една от централните и най-натоварени около центъра улици на Търговище, отдавна е разбита тотално.

За това ни сигнализира наш читател. Той е подкрепил писмото си с няколко снимки, които красноречиво потвърждават написаното от него.

gt 313

"Малкото останали здрави места (тротоарите) вече са на път да бъдат напълно съсипани от „културата“ на някои шофьори. Да не говорим - колко е опасен опитът на хората да се промъкнат около колите, паркирани, където не им е мястото. Майките с колички се налага да са директно на пътното платно и то - точно в този стеснен участък. А, ако е останало и малко вода под счупените плочки, минаването си е приключение! От скоро това кръстовище на улиците "П. Р. Славейков " и "Антим Първи" се сдоби и с две много опасни дупки, които са голяма опасност и за пешеходци, и за автомобили.

gt 413

Става въпрос за разрушаваща се шахта, в която не се знае кой или какво ще пропадне, и една - на самата улица, която е огромна предпоставка за ПТП в средата на кръстовището. И всичко това точно зад гърба на контролиращите органи, стоящи на 20 метра и наблюдаващи движението на кръстовището на бившата сладкарница "Захарно петле", завършва сигналът на нашия читател.

gt 113

И друг път наши съграждани са ни уведомявали за подобни проблеми и след нашата намеса и сезирането на компетентните органи въпросите винаги са намирали решение. Искрено се надяваме да можем да бъдем полезни и този път!