обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Футбол с добра марка е имало и ще има в нашия град

sdb

Футболът в Търговище се прероди, заради заложения процес на духовна еволюция.

Този процес предложи Васил Дойчинов за представител на Божията повеля – футболът в нашия град да живее и да доминира.

Чудеса се случиха през тези трудни дни за всички фенове. А щом се случват чудеса – то е абсолютно сигурно, че някой ги създава. А кой може да е той, ако не самият представител Васил Дойчинов. Във взаимодействие с кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев, той създаде екип от контролен и управителен съвет. Те успешно приложиха новия подход в управлението на възстановения футболен клуб „Светкавица – Търговище”.

Целта на всички е футболен клуб „Светкавица” да бъде съставен от местни спортисти. Начинанието се осъществи!

Създаден бе отбор от ентусиазирани млади и технични професионалисти. Най-важното нещо в нашия живот е, че любовта към футбола остава, когато е истинска.

Ние, феновете, заедно с тези ентусиазирани момчета търсихме победата отново и отново през всичките тези дни до последния за сезона мач в Силистра.

Днес сме само на три точки от първия в класирането – „Бенковски” - Бяла, Русенско.

Какво видяхме в отбора на бъдещето досега?! Този въпрос не бива по никакъв начин да се пренебрегва! Отговорът е оптимистичен – непримиримост. Това е първото и последното нещо, което доминираше в новия отбор на „мълниите”. От мач на мач играта на момчетата ставаше по-интересна. След всяка победа те се изкачваха по-нагоре и нагоре в класирането. Свикваха един с друг. Това е показателно за успешната намеса на Дуци Кирилов, която даваше резултат. 

Не може да се пренебрегне играта на номер 20 – Мустафов, на №6 Румен Стоянов – човекът-оркестър. Той държеше защитата като часовников механизъм. Блестеше с точен пас, с меко прибиране на топката, с голмайсторски нюх. Човекът-исполин с номер 22 Емил Янчев внасяше спокойствие със своите изяви. Той не даваше повод за разсеяност и колебание. Същото може да се каже и за №17 – агресивен, повратлив, точен. По играта му можем да го сравним с незабравимия Борис Николов от близкото минало. Какво да кажем за №9 – Николай Вълев – Гонзо?! Узрял. Находчив. Малко натежал, той взривяваше трибуните и агитката. И ако имаше около него някой, който умееше да разчита, да чете неговите замисли, резултатите щяха да бъдат къде, къде по-значими!

Пролетният полусезон ще започнем също така напористо в борба за първото и единствено за „мълниите” място. Така мисли Васил Дойчинов и добавя, че ще бъде извършена селекция, не мащабна, разбира се, но която да подобри ударната мощ но нападението.

Това е сериозна работа и желанието на всички ръководители и фенове на отбора е обществеността на нашия град и бизнесът в това число да погледнат благосклонно на желанието на всички ни – да видим отново „Светкавица” член на професионалната „Б” дивизия - място, което й беше отнето от бизнесмен, превърнал се в гробокопач на футбола в Търговище. Но футбол с добра марка е имало и ще има в нашия град!

Бъдете уверени в това!

 

Дечко Кръстев – дългогодишен фен на „Светкавица”