обновена 2:45 PM EEST, Sep 25, 2020

Сигнализират ни чрез клип: Ловят риба в „Борово око“

klip bokotg

Наши читатели ни сигнализираха за видеоклип, който се разпространява в социалната мрежа. На него се вижда как мъж лови риба в езерото „Борово око“. Изважда доста едър екземпляр и, удряйки го по главата, го показва на малко момченце и дори иска то да позира с улова.

Непосредствено до снимащите се на голяма табела е изписано, че риболовът в езерото е забранен, ни пише наш читател.

Разпространявайки клипа в мрежата, много търговищенци коментират, че това е безобразие. „За повечето хора езерото е свързано с ред сантиментални спомени, детски игри, първи целувки, борба за най-хубавата пейка... За това дете е ужасен спомен от убита риба! В такива моменти споменът по родния град се превръща в кошмар... Дано все пак публикуваното в социалната мрежа и негативните коментари да накарат тези хора да се замислят!“, пише жена под видеото. Друга пък коментира, че „явно табелата до тях не важи. Жалко е само, че детето гледа - такава любов към природата ще възпитат у него, че не ми се мисли“. „Това ми прилича на кражба от зоопарк, селянията край няма“, е написал мъж под качения видео клип, а друга дама коментира: „Малко язовири има в областта, че до езерото опряхте! Жалки сте.“

А ето и отговорът на отговорните институции:

Контрольорите по чистотата в общинската администрация много често правят проверки в този район и ще предприемат необходимите мерки.

Табелите около езерото са поставени най-вероятно от собствениците на заведението и те си извършват контрола, каза началник отдел “Рибарство и контрол” към ИАРА Милослав Сребров. „Аз не мога да забраня улова с моите инспектори, защото това е общинска собственост“, уточни той.

Това е най-красивият парк в града. Нощно време имаме охранител, но през деня ние на добра воля следим за подобни нарушения. През последните няколко дни лично аз съм гонил две групи младежи, дошли на риболов край езерото“, каза управителят на ресторанта Евгени Василев.

От полицията уточниха, че досега не са получавали сигнал, но ако има подаден такъв, са готови да реагират и окажат съдействие на институциите.