обновена 7:59 AM EEST, Jul 5, 2020

Читателка: Пазете това, което се прави за нас!

kosh4e 270115

Наша читателка ни сигнализира за акт на вандалщина. Този път обект на посегателство са кошчетата в центъра на града. Ето писмото й:
По проекта за центъра в Търговище бяха сложени нови кошчета. Всяко кошче има капак във формата на пепелник, но на снимката се вижда как тази част е счупена. Половината кошчета, ако не и повече, са в това състояние или пепелниците са огънати. Мисля че това по принцип опира до възпитание и самосъзнанието на гражданите и по-точно на младите в града ( макар и аз да съм в това число). Смятам, че е добре да се обясни на съответните извършители, че градският център е също част от техния дом, както и всички места за общо ползване на гражданите. Предполагам - не разрушават така покъщнината в домовете си. И щом имат толкова енергия и сила или агресия за изразходване, би било добре да им се дава възможност да я изразходят на полето или някъде, където няма да създават щети, нехаресващи се на останалите граждани. Този тип държание не би трябвало да е присъщо на хората от XXI век, но уви това не е така. Би било добре, ако по някакъв начин се предприемат мерки срещу подобен тип прояви. 
Нещата не вървят на добре. Не съм специалист, но е някак странно всички да мърморят, че градът не прилича на нормален европейски град, как никой нищо не предприема, за да се развие и т.н., и когато направят нещо - то да се руши от същите тези хора. Е, как тогава смятат, да ги попитам аз, някой ще се опитва или изобщо ще има желание да прави нещо за нас. Ако ние не се постараем да го опазим, кой тогава, ако ние не се учим един друг, че това е нашият дом, няма кой друг. За това горе написаното е повече молба към гражданите да пазят това, което се прави за тях. Надявам се и младите да разберат, че всъщност всичко се прави за тяхното бъдеще и те живеят в този град.