обновена 6:16 AM EEST, Jul 11, 2020

Здравеопазване

Здравеопазване

Нова положителна проба за COVID-19 в Търговище

sgrada mbal trg

Един нов случай на заразяване с коронавирус при жител на област Търговище е установен през изминалото денонощие, съобщава председателят на Областния кризисен щаб Митко Стайков.

190 под карантина

04f146304c30f2c3954562f97398a8a8

Актуална информация за лицата, поставени под карантина в област Търговище до днес, предоставиха от Регионална здравна инспекция.

РЗИ с инициативи за Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатити

antispinkampaniq

С различни дейности РЗИ Търговище ще отбележи Европейската седмица за тестване за ХИВ и Хепатити и 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН.

Акция за безвъзмездно кръводаряване в Търговище

nadpis mbal trg dkc

Български Червен кръст – Търговище и Отделение по трансфузионна хематология към МБАЛ - Търговище организират акция по безвъзмездно кръводаряване в подкрепа на пострадали при пътно транспортни произшествия.

РЗОК-Търговище приема документи за сключване на договори с изпълнители на медицинска помощ

rzok trg

РЗОК-Търговище стартира процедура по прием на документи за сключване на договори е изпълнители на първична и специализирана медицинска помощ, болници и лаборатории.

Търговище отбелязва Световния ден за борба с тютюнопушенето

cigara zabrana zavedenie

Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ), Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и Българският червен кръст (БЧК) – Търговище организират съвместна проява по повод 31 май – Световен ден за борба с тютюнопушенето.