charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Търговище е домакин на среща на шефовете на Областните дирекции „Земеделие“

  • Публикувано в Икономика

ou 91017

Областният управител на област Търговище Митко Стайков откри работна среща с директорите на Областните дирекции „Земеделие“, чийто домакин е гр. Търговище.


Официален гост на работната среща е д-р Цветан Димитров - заместник-министър на земеделието, храните и горите.


В началото на форума Митко Стайков приветства с „Добре дошли“ директорите на 28-те Областни дирекции и им пожела ползотворна работа.
Той каза, че земеделието е важен и нелек сектор, за това е необходимо да има добро взаимодействие в работата на Областните управители като представители на държавата и Дирекциите „Земеделие“, които са посредници със земеделските производители.


В дневния ред на работната среща са включени : „Изпълнение на решение № 357 от 29 юни 2017 г. на МС и разширение на АИС за управление на документ в МЗХГ“, „Разяснения по Закона за обществените поръчки“, „Изпълнение на бюджета за 2017 г.“ и „Отчет за извършените проверки при Областните дирекции „Земеделие“.
Дискусиите ще бъдат водени от Николай Маринов - гл.директор в „Земеделие и регионална политика“, Ася Стоянова - директор на Дирекция „Правна“, Гергана Ненчовска - и.д.директор на Дирекция ИКО и Станислава Йотова-Христова - директор на Дирекция ОП.


Форумът ще продължи и утре.

Пресцентър на областна администрация Търговище