charovna2017

обновена 2:04 PM EET, Feb 19, 2019

Търговищка фирма отличена като „Работодател на годината”

  • Публикувано в Икономика

thumb 600x450 1161

12 работодатели бяха отличени на форума „Работодател на годината – 2017” на Агенцията по заетостта. Сред тях е и търговищката фирма "Зенон".


На тазгодишната церемония наградите на отличените работодатели връчиха министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.


За втора поредна година най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории: „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар“. Фирмата от нашия град е отличена във втората категория.


"Зенон" представлява модерен завод за производство на кабелни инсталации и аксесоари. Тя е ключов работодател за област Търговище и има съществен принос за развитието на пазара на труда в региона като партньор на трите бюра по труда в областта. Само през тази година е наела в устойчива заетост 60 безработни лица от три от общините с най-високо равнище на безработица в страната – Търговище, Омуртаг и Попово. Заявила е още работни места и до април 2018 г. предстои да наеме нови 300 души. Осигурява транспорт на близо 800 работещи във фирмата.