charovna2017

обновена 6:19 AM EEST, Sep 22, 2018

В Търговище се проведе работна среща на представители на МЗХ и земеделски производители

  • Публикувано в Икономика

ou 10318

Областният управител на Търговище Митко Стайков откри работна среща между представители на Министерство на земеделието, храните и горите и земеделски производители от региона. Той подчерта важността от подобни информационни срещи, тъй като те дават полезна информация на земеделските стопани за новостите в сектора и европрограмите.


На срещата присъстваха Севда Ерменкова – директор на ОД „Земеделие“ – гр.Търговище, Николай Маринов - директор на Главна Дирекция "Земеделие и регионална политика" и експерти от Министерство на земеделието, храните и горите.


Пред аудиторията бе представена мултимедийна разработка, включваща Програмата за развитие на селските райони за 2018г., прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020, както и условията за кандидатстване и изискванията, на които трябва да отговарят, за да получат финансово подпомагане.


На мероприятието бяха дискутирани и обсъдени темите, свързани с директните плащания, дългосрочните договори за наем и аренда, мерките за подпомагане на земеделските стопани, разпределение на земите, системата за управление и наблюдение и други.

 

Пресцентър Областна администрация

26°C

Targovishte

Partly Cloudy

Humidity: 39%

Wind: 0.00 km/h

  • 23 Sep 2018 29°C 13°C
  • 24 Sep 2018 27°C 12°C