charovna2017

обновена 5:08 AM EEST, Apr 3, 2020

Среща от кампанията "Растем заедно" се проведе в Търговище

  • Публикувано в Икономика

0607192

В Областна администрация – Търговище се проведе среща, част от информационната кампания на Изпълнителната агенциа за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) за представяне на новите правила на Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. 


Представители на бизнеса в Търговище се срещнаха с експерти от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Микрофинансиращата институция “Джобс” от Групата към Българската банка за развитие и Българската стартъп асоциация. 


Представени бяха възможностите, които предлага Националният иновационен фонд, подкрепящ проекти в сферата на научно-изследователската и развойна дейност.
Д-р Бойко Таков – изпълнителен директор на ИАНМСП, подробно представи инициативите на Агенцията, насочени към развитието на българските фирми. 

Митко Стайков – областен управител на област Търговище посочи, че срещата е част от поредица инициативи, насочени към бизнеса, които се организират в последния месец в Търговище. Безспорната полза от тях е, че „бизнес и администрация започват да си говорят и да постигат видими добри резултати“.

Гост на събитието беше Нина Цанева, съветник на министъра на икономиката Емил Караниколов. Тя представи информация за „BESCO – Българска Стартъп Асоциация“.