обновена 1:07 PM EEST, Jul 9, 2020

Заседава Областният консултативен съвет по животновъдство

  • Публикувано в Икономика

1507193

Днес се проведе заседание на Областния консултативен съвет по животновъдство.

Срещата се води от народния представител от област Търговище Имрен Мехмедова. В заседанието участваха още заместник областният управител Панайот Димитров, представители на регионалните структури на Държавен фонд „Земеделие”, Национална служба за съвети в земеделието, Областна дирекция по безопасност на храните и др.

„За нас, като представители на държавата на местно равнище, е важно това, което се случва в сферата на земеделието, да бъде сведено до Вашето знание”, каза при откриването на срещата областният управител Митко Стайков.

„Наше задължение обаче е и държавните структури да ви помагат и да ви подкрепят за усвояването на каквито и да било средства, без значение дали се осигуряват по европейски или по национални програми”, подчерта той.

Стайков акцентира и върху проблема със заболяването Африканска чума по свинете и благодари на ангажираните с превантивните мерки по отношение на заболяването в региона. В тази връзка д-р Емил Зафиров от ОДБХ – Търговище представи актуална информация за заболяването.

По време на срещата бяха представени указания за важни за стопаните държавни помощи. Коментирани бяха проблеми, свързани с прилагането на схемите за обвързана подкрепа за кампания 2019 г.

Пред присъстващите областният управител се ангажира да съдейства при необходимост по всички проблеми, касаещи стопаните от Търговищка област.