обновена 10:30 AM EEST, Aug 5, 2021

Областният управител се срещна с немски инвеститор

  • Публикувано в Икономика

a1802201

Областният управител Митко Стайков проведе среща с генералния директор на немската фирма "Eurobus" Кристиян Зайц.

Те обсъдиха възможностите за инвестиции в Търговищка област.


Немската фирма се занимава с производство на електрически автобуси в Германия и Казахстан, като има намерение да разшири производствената си дейност и в България.


Стайков определи местоположението на област Търговище като стратегическо и изтъкна, че в региона има достатъчно професионално подготвени кадри за работните места в завода. "За мен е важно да съдействам, според правомощията си, на всички представители на бизнеса в област Търговище, особено когато става дума за евентуални инвестиционни намерения в нашата област" - заяви областният управител.

По думите на генералния директор, "Eurobus" има амбиция да произвежда до 100 електробуса годишно в партньорския завод, като в производството им се очаква да са ангажирани близо 150 работници. Според намеренията на инвеститора, електробусите, конструирани в Омуртаг, ще бъдат реализирани както на българския, така и на чуждестранния пазар.

След срещата Зайц и Цанко Наумов - директор на завод "Кента", са направили оглед на производствената база на завода в Омуртаг.