обновена 3:41 PM EEST, Oct 22, 2020

Областният се срещна с ресторантьори от региона

  • Публикувано в Икономика
107927136 280388459906203 4966061133412409656 n
Областният управител Митко Стайков проведе днес работна среща със собственици и управители на ресторанти, питейни и развлекателни заведения и представители на институциите, реализиращи контрол по спазване противоепидемичните изисквания за ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на областта.
В срещата, организирана във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването, участваха служители на ОД МВР, ОДБХ, РЗИ и Дирекция "Инспекция по труда" - Търговище.
 
Основната цел бе да се установят конкретни правила за работа в заведенията на открито и закрито на територията на област Търговище и по-конкретно при организиране на масови празнични събития. Акцент бе поставен върху механизма по опазване здравето на работниците и служителите, реда за дезинфекция и осигуряване физическа дистанция между настанените в заведенията гости.
 
"Спецификата на всяко заведение е различна, ние не искаме да вредим на никого. Не искаме да ограничаваме неправомерно дейността Ви" - заяви пред присъстващите представители на бранша областният управител. Стайков подчерта, че е инициирал срещата, за да бъдат обсъдени правилата, при които следва да осъществяват дейността си, с цел да се регулира контролът по спазване мерките за недопускане разпространението на пандемията и опазване живота и здравето на жителите на област Търговище.
 
В заключение от срещата стана ясно, че контролните органи ще осъществяват регулярни тематични проверки, резултатите от които ще бъдат сведени до знанието на областния управител и членовете на Областния кризисен щаб. А представителите на бранша изразиха готовност да оказват необходимото съдействие, защото само с целенасочени действия и при конкретни правила може да бъде преодоляна опасността от разпространение на болестта.